Ana Sayfa İnegöl 2 Mart 2024 12 Görüntüleme

Yeni zamlar resmen ‘cep’ yakacak


Son bir yılda mobil operatörlerin faturalara yaptığı yüzde 150’den fazla zam, vatandaşı isyan ettirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise 1 Nisan’da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapmasını bekliyor.

Fahiş Zam Yarışı:
Mobil operatörler son dönemde adeta fahiş ücret konusunda yarışa girdi. Cep telefonu paket ve tarife fiyatlarına 1 yılda %150’ye yakın zam gelirken, BTK’ya şikâyet yağdı.

Tavan Fiyat Yetersiz Kaldı:
BTK tarafından operatörlere getirilen “tavan fiyat uygulaması” da sorunu çözmede yetersiz kaldı. 1 Nisan’da açıklanacak yeni “a zami ücret tarifesi” sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

1 Nisan’da Yeni Zam Geliyor:
BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine 6 ayda bir yayınladığı “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri A zami Ücret Tarifesi” ile tavan sınırlaması getiriyor. İnternet ücretleri için ise Elektronik Haberleşme Kanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları işletiliyor. Bu nedenle operatörler esas zamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyor.

1 Nisan’da dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilecek.

Taahhüdü Yaklaşanlara Dikkat:
Taahhüdü yaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan’a kadar yapması gerekiyor.

Şikayet ve İhbar:
ALO 120’yi arayarak şikayet ve ihbarda bulunabilen vatandaşlar, isterlerse de https://tuketici. btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini BTK’ya iletebiliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com