Ana Sayfa İnegöl 3 Ağustos 2022 40 Görüntüleme

Türkiye’nin en uzun soyadı, duyunca çok şaşıracaksınız


Türkiye’de birbirinden ilginç soyadları var. Bu soyadlarından bazıları uzun bazıları da kısa. Ancak Türkiye tarihinin en uzun soyadı, diğerlerine hiç benzemiyor. Hatta bu soyadı duyanlar kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyor.

ŞU ANA KADAR KAYITLARA GEÇEN EN UZUN SOYAD

Türkiye’de şu ana kadar kayıtlara geçen en uzun soyad, “Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu” olarak biliniyor. Bu soyadın kaç kişi tarafından taşındığı bilinmezken, rakiplerinin ise kelime sayısı açısından çok daha geride olduğu ifade ediliyor.

BİR İSİM DAHA VAR

Diyarbakırlı Mehmet Neytullah Uçarturnagurbetgezer de Türkiye’de en uzun soyadın kendisinde olduğunda iddia ediyor ancak Uçarturnagurbetgezer’in soyadı,”Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu” soyadından har sayısı olarak daha az kalıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com