Ana Sayfa İnegöl 7 Eylül 2021 94 Görüntüleme

Ticaret şehri İnegöl’de şok eden karar


İnegöl’ün 2. bölgede yer almasından dolayı Ticaret Mahkemeleri kurulamazken, İnegöl’deki ticari davalar asliye mahkemeleri tarafından görülüyordu.

DAVALAR BURSA’DA GÖRÜLECEK
Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu’nun 07/07/2021 tarihli kararıyla asliye mahkemelerinin ticari davalara bakma yetkileri alındı. Alınan bu karar sonrası İnegöl’de görülen ticari dava dosyaları Bursa Adliyesi’nde görülecek.

ELLERE VAR İNEGÖL’E YOK
Ekonomisi ile övünülen İnegöl’ün 2. Bölgede yer almasından dolayı İnegöl’de ticaret mahkemeleri açılamazken, İnegöl gibi adı il olacak ilçeler listesinde bulunan Alanya, Gebze ve İskenderun’da özel ticaret mahkemeleri bulunuyor.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI
İnegöl’ün 1. Bölgeye alınması için Baro Temsilcisi Varol Sarılar’ın yaptığı girişimler ise sonuçsuz kaldı.

KAZA DAVALARI DA BURSA’DA BAKILACAK
Öte yandan trafik kazaları sonrası sigorta şirketlerine açılan tazminat davaları alınan karar gereği Bursa’daki adliyede görülecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com