Ana Sayfa İnegöl 30 Nisan 2022 48 Görüntüleme

İnegöl’de ramazan dolu dolu geçti


2 yıldır pandemi nedeniyle kısıtlamalarla geçen ramazan ayı, bu yıl yeniden eski günlerine kavuştu. 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, eskiden olduğu gibi yine kalabalık sofralar, iftarlar buluşmaları, ramazan eğlenceleri ve teravihlerle şenlendi. Camilerin dolduğu, insanların yeniden kucaklaştığı, misafir ağırlayıp davetlere katıldığı ramazanın özlemi, İnegöl Belediyesi’nin 30 gün boyunca düzenlediği organizasyonlarla giderildi. Ramazan ayında iftarlar ve sahur programları, yetim çocuklara ev ziyaretleri, camilerde Kuran-ı Kerim tilavetleri, ramazan eğlenceleri çerçevesinde müzikli tiyatral gösteri ve 12D sinema gösterimi ile ikramlar, hafta sonları iftar öncesi mahalle şenlikleri ve sokak etkinlikleri ile İnegöl’de ramazan dolu dolu geçti.
Ramazan ayı, İnegöl’de kalabalık iftar sofraları ile bereketlendi. İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen iftarlarda; çocuklar, gençler, polisler, yetimler, şehit ve gazi aileleri ile muhtarlar iftar sofralarında ağırlandı. Ramazan ayının en renkli iftar organizasyonu, çocuklar için düzenlenen Tekne Orucu İftarı oldu. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i düzenlediği etkinliklerle dolu dolu yaşatan İnegöl Belediyesi, çocukları da unutmadı. Bir Osmanlı geleneği olan ve bütün gün oruç tutamayan küçük yaştaki çocukların günün sadece bir bölümünü oruçlu geçirmesi anlamına gelen Tekne Orucu, İnegöl Belediyesi tarafından yaşatılmaya devam eden geleneklerimiz arasına girdi. İnegöl Belediyesi tarafından 06-10 yaş arası 400 çocuğun katılımıyla tekne orucu iftarı yapıldı. Belediye Spor Salonunda dev bir iftar organizasyonu hazırlandı. Ailelerin tribünlerde, çocukların ise hazırlanan masalarda heyecanla öğlen ezanını beklediği tekne orucu iftarına, Belediye Başkanı Alper Taban da eşi ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Öğlen ezanının okunmasıyla birlikte çocuklar hep birlikte oruçlarını açarak iftar yaptılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com