Ana Sayfa İnegöl 22 Mart 2024 13 Görüntüleme

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi’nden Türkiye Başarısı! +1 Üniversite Projesi Türkiye Çapında İlk 10’da!


“İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün Özel Eğitim Alanındaki +1 Üniversite Projesinin Türkiye Çapında ilk 10 arasına girmesi gerçekten gurur verici. Güzel bir işbirliği sonucu ortaya çıkan bu tablo amacına ulaşarak Türkiye’ye iyi bir örnek teşkil etmiştir. Özel öğrencilerimizin üniversite hayali bu proje ile gerçekleştirilmiştir. Fırsat verildiğinde bu öğrencilerimizin neler yapacaklarının kanıtıdır. Emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Göktürk ise projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde uygulanan kurslarda, hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaya yönelik teşvik edici, ilham verici, özgün örnekler; her yıl “Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri Çalışması” ile değerlendirilmektedir.”
“Bizimde +1 Üniversite projemiz Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapındaki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin katılımı ile yapılan ‘’Eğitimde iyi Örnekler ‘’ uygulamasında ilk 10 uygulama arasına girmiştir.”
“Bu proje dünyada ve Türkiye’de hayat geçen uygulanan ilk ve tek projedir.”
“+1 üniversite projesi İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İle Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Tarafından Yürütülen bir özel eğitim projesidir. Bu projede üniversite hayali kuran down sendromlu öğrencilerin Üniversite hayali gerçekleştirilmiştir.”
“2,5 yıldır devam etmekte olan bu projede 10 öğrenci ile 4 öğretmen görev almaktadır. Down sendromlu öğrencilerimiz üniversite öğrencileri ile çeşitli ortak etkinlikler yapmakta, derslere girmekte, sınavlara katılmakta, çeşitli sosyal sorumluluk projelerini birlikte yapmaktalar.”
“Ankara’da yapılan ‘’Eğitimde İyi Örnekler Uygulamaları ‘’ ödül töreninde Teşekkür Belgemiz Bakan Yardımcımız Doç. Dr. Celile Eren ÖKTEN ve Genel Müdürümüz Cengiz METE tarafından takdim edilmiştir.”
“Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonrada İnegölümüzün adını her türlü platform ve uygulamalarda en iyi şekilde temsil ederek duyurmaya devam edeceğiz.”

+1 Üniversite Projesi, özel eğitim alanında Türkiye’ye örnek teşkil eden bir başarı hikayesidir. Proje, down sendromlu bireylerin de üniversite hayalini gerçekleştirebileceğini ve topluma katkıda bulunabileceklerini göstermiştir.

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Özel Eğitim Alanında Katıldığı +1 Üniversite Projesi Türkiye Çapında Düzenlenen ‘’Eğitimde İyi Örnekler ’’ Uygulamasında ilk 10’a girdi.

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Özel Eğitim Alanındaki +1 Üniversite Projesi, Türkiye çapında büyük bir başarı elde etti. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapındaki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin katılımı ile yapılan ‘’Eğitimde İyi Örnekler ‘’ uygulamasında ilk 10 uygulama arasına girmeyi başardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, projenin başarısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com