Ana Sayfa İnegöl 13 Mart 2024 11 Görüntüleme

Ehliyetini yenilemeyenler dikkat! 12 bin lira cezası var


2016 yılından önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi zorunlu hale gelirken, bu yenileme işlemini yapmayanlara 12 bin TL ceza uygulanacağı belirtildi.

Karar’ın haberine göre, eski tip B sınıfı ehliyet sahiplerinin ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alarak, adım adım belgeleri oluşturmak yeterli. 

Eski tip ehliyet kullanan şoförlerin, 2024 yılı sonuna kadar 15 TL’lik ücret karşılığında ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Aksi taktirde bu sürücülere 12 bin TL para cezası uygulanacak.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Ehliyet yenileme işlemi için gerekli olan belgeler şunlardır:

Kimlik kartı veya pasaport

Güncel biometrik fotoğraf

Geçerli bir sağlık raporu

Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

Mevcut ehliyet

Adli sicil kaydı

Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Ehliyetini yenilemesi gereken sürücüler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu aldıktan sonra bu belgelerle kuruma başvuru yaparak yenileme işlemlerini yapabilirler. 2024 yılı sonuna kadar yenileme işlemini yapmayanlara uygulanacak ceza şuan 12 bin TL olsa da cezaların ilerleyen yıllarda daha fazla artması bekleniyor. Bu yüzden ehliyet yenileme işleminin belirtilen süre zarfında yapılması vatandaşlar için daha sağlıklı olacaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kreşin tabelaları söküldü

Kreşin tabelaları söküldü

Tema Tasarım | Osgaka.com