Ana Sayfa İnegöl 13 Mart 2024 10 Görüntüleme

Baharın müjdecisi leylekler İnegöl’e geldi


İnegöl’de kış mevsimi bu sene adeta yok sayıldı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve güneşli günler, baharın erken gelmesini müjdeledi. Bu müjdenin en güzel kanıtı ise gökyüzünde süzülen leylekler oldu.

Her sene baharın habercisi olarak göç eden leylekler, bu sene İnegöl’de Hamzabey ve Boğazköy semalarında görülmeye başladı. Leylekler Mobilya OSB yakınlarında bulunan tarlalarda ve sulak alanlarda yiyecek arıyorlar.

İnegöllüler, leylekleri görmenin sevincini yaşıyorlar. Bu güzel haber, kış mevsiminin bittiğini ve baharın gelişiyle birlikte yeni bir yaşam döngüsünün başladığını gösteriyor.

LEYLEKLERİN GELİŞİ NE ANLAMA GELİYOR?
Leylekler, sıcakkanlı kuşlar değildir. Bu nedenle, soğuk havalarda hayatta kalamazlar. Her sene kış mevsimi gelmeden Afrika’ya göç ederler ve baharın gelmesiyle birlikte tekrar Türkiye’ye dönerler.
Leyleklerin İnegöl’e gelmesi, baharın artık çok yakın olduğunun bir göstergesidir. Bu güzel haber, şehrin doğal güzelliklerinin ve biyolojik çeşitliliğinin de korunuyor olmasının bir göstergesidir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com