Ana Sayfa İnegöl 22 Haziran 2023 37 Görüntüleme

Adalet Bakanı Tunç’tan kira zam oranı açıklaması: Bir yıl daha uzatıldı


Son dakika! Kira zamlarında yaşanan fahiş artışlarla mücadele etmek için başlatılan yüzde 25 uygulaması bir yıl daha uzatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak” dedi.

Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

BİR YIL DAHA UZATILDI

“Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak. Konut kiralarındaki kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak. Son aylarda fahiş fiyatlarla ilgili mücadele ile ilgili aldığımız tedbirler var. Kira uyuşmazlıkları noktasında aldığımız bir tedbir var.

Arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Dava açmadan önce arabulucuya gitme durumu olacak. Mahkemelere gitmeden çözümü dostane bir şekilde olacak. Eylül ayından itibaren devreye girecek.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com