Ana Sayfa İnegöl 20 Şubat 2020 128 Görüntüleme

Zabıtadan Sıkı Denetim


İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, yıl boyunca rutin aralıklarla gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Halk sağlığını korumak adına yapılan denetimler kapsamında, geçtiğimiz günlerde İnegöl’de faaliyette bulunan ekmek fırınları ile unlu mamuller üreten işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Ekipler denetimler sırasında; işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının olup olmadığı, işyerinin genel temizliği, tertip ve düzeni, ürünlerin (ekmek, simit, poğaça vb.) gramaj kontrolleri, fiyat tarifeleri ve etiket kontrolü, ambalajlı ürünlerin son tüketim tarihi kontrolleri ile faaliyet konusu haricinde ürün kontrolleri gibi birçok hususta denetimler yapıldı.

36 İŞYERİNE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI
Denetimlere ilişkin Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde, toplam 95 ekmek fırını ve unlu mamuller alanında faaliyet gösteren işletme denetlendi. Bu denetimlerde; 10 adet ruhsatsız işletmeye işlem yapılmıştır. 13 adet işletmeye eksik gramajdan dolayı cezai işlem uygulanmıştır. 3 adet işletmeye temizlik ve hijyen kurallarına uyulması nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır. 10 adet işletmeye ise faaliyet konusuna girmeyen ürün satışından dolayı cezai işlem uygulanmıştır. Halkımızın sağlık ve esenliği için denetimlerimiz 7/24 esasına göre devam etmekte olup, her türlü görüş, öneri ve şikayetlerinizi 153 No’lu Belediyemiz Çözüm Merkezine iletebilirsiniz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com