Ana Sayfa İnegöl 14 Şubat 2019 209 Görüntüleme

Yenice Köprülü Kavşağına Alternatif Yol Açılıyor


Şehrin her bölgesinde farklı alanlarda hizmetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, gelecekte şehrin en gözde bölgelerinden biri olacak Yeni İnegöl bölgesine ulaşımı kolaylaştırmak adına yeni bir çalışmanın startını verdi. Yenice köprülü kavşağı bölgesinde Akhisar Mahallesi istikametinde bu bölgeye ulaşımı sağlayan caddeye giriş için alternatif yol oluşturmak adına İnegöl Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı.

600 METRELİK ALTERNATİF YOL
Ana yoldan köprü kavşağın hemen bitimine bağlanan 600 metre uzunluğundaki yolda alt dolgu malzemesi serimi devam ederken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Partili yöneticiler ve ilgili daire amirleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

AMAÇ KONTROLLÜ VE GÜVENLİ BİR YOL AKIŞI
İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Taban, “Bugün Yenice köprülü kavşağımızın bulunduğu alanda yaklaşık 1 hafta önce başlamış olduğumuz yol açma çalışmalarını yerinde görelim istedik. Bugün bu incelemeyi yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Tabi aslında öncesinde kavşakta yapacağımız çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bugün bu ara yolda yapmış olduğumuz çalışma sayesinde de hem burada alternatif bir alan açmış olacağız, yine ana yol üzerinden girmek isteyenler de burayı çok rahatlıkla kullanmış olacaklar. Dolayısıyla burada Yeni İnegöl bölgesinin gidiş-gelişini kolaylaştırmak, kontrollü ve güvenli bir yol akışı sağlayabilmek, trafik akışını sağlayabilmek adına güzel bir adım olacak inşallah” dedi.

100 BİN TL MALİYET
Geçtiğimiz günlerde yine Akhisar Mahallesine gelerek devam eden kaldırım ve tretuvar çalışmalarını yerinde incelediklerini hatırlatan Taban, “İnşallah tabi bölgenin eksiklerini bir bir hayata geçireceğiz. Buradaki çalışma hakkında da kısaca bilgi vermek gerekirse; 600 metre uzunluğunda yeni bir yol açmış oluyoruz. Buranın önce zemin değişimi gerçekleştiriliyor. Bu alanda 5000 m3’lük bir hafriyat çalışması ve 9000 bin tonluk alt temel malzemesi kullanılarak yapılan çalışmayla inşallah süreç sona doğru yaklaşacak. Yaklaşık 100 bin TL’lik bir maliyeti var. Bittiğinde de inşallah güvenli bir şekilde bu yolları kullanmış olacağız” açıklamalarında bulundu.

YENİ İNEGÖL’Ü ÖNEMSİYORUZ
Taban, Yeni İnegöl’ü önemsediklerini de kaydederek şöyle devam etti: “Bu bölge bizim için gelecekte yerleşimin hayata geçtiği ve yollarıyla, caddeleriyle, sokaklarıyla güzel bir yaşam alanına dönüşecek bir bölge. Öncesinde de kavşaktır, onlara bağlanan ara yollardır bunların yapılmasıyla ilgili hamleleri de bir bir gerçekleştiriyoruz. Çalışmamız hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Çeyrek Asırlık Buluşma

Çeyrek Asırlık Buluşma

Tema Tasarım | Osgaka.com