Ana Sayfa İnegöl 11 Eylül 2019 157 Görüntüleme

Makine ve Metal Sektörleri İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi Seferberliği


İnegöl Ticaret Sanayi Odası tarafından, makine ve metal sektörlerindeki meslekler için mesleki yeterlilik belgesi seferberliği başlatılmıştır. Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamına giren makine ve metal sektörlerindeki mesleklerde çalışanların ustalık belgesi veya mesleki yeterlilik belgesi sahibi olması zorunludur. Belgesiz kişi çalıştıran işverenlere her bir belgesiz çalışan ve çalıştığı her ay için 775 TL idari para cezası verilmektedir.

Söz konusu sektörlerde çalışanlara İTSO ve yetkili belgelendirme kuruluşu MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. işbirliğinde sınav ve belgelendirme çalışmaları yürütülmektedir. MEYBEM A.Ş. tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylar mesleki yeterlilik belgelerini alacaklar. İlgili mesleklerde sınavı başarı ile tamamlayan adaylara sınav ücretlerinin tamamı geri ödenmektedir (2019 yılı sonuna kadar devlet desteği kapsamında). İlk sınavda başarısız olanlar ise ilave ücret ödemeden 2 defa daha sınava girme hakkına sahip olacaktır.

Yapılacak sınavlardan önce İTSO ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde adaylara sınavlara hazırlık amacıyla ücretsiz olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecektir.

Başvuruların aşağıdaki formlar ve istenilen belgeler ile birlikte Odamıza şahsen yapılması gerekmekte olup, sınav ücretleri aşağıda yer almaktadır.

Önemli Notlar:
Başvuru belgelerinde sınava girecek kişinin IBAN numarası yazılacaktır.
Sınav ücretleri, başvuru belgeleri İTSO’ya teslim edildikten sonra İTSO’nun yönlendirmesiyle ilgili banka hesabına yatırılacaktır.

Başvuru Formları:

Başvuru Dilekçesi
Başvuru Formu
Kişisel Beyan
Köprülü Vinç Operatörü Başvuru Formu

İstenilen Belgeler:
2 adet vesikalık fotoğraf
Kimlik fotokopisi

SIRA NOMESLEK ADI VE ALT BİRİMLERİ/AÇIKLAMASINAV ÜCRETİ
1Çelik Kaynakçısı Seviye 3Elektrotla Ark KaynağıTel Elektrotla Toz Altı Ark KaynağıMetal-Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı)Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı)Tungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG Kaynağı)Oksi-Asetilen Kaynağı450 TL
2Alüminyum Kaynakçısı Seviye 3Metal – Ark Asal Gaz Kaynağı (MIG Kaynağı)-AlüminyumTungsten Asal Gaz Ark Kaynağı (TIG Kaynağı) -Alüminyum550 TL
3Metal Kesimci Seviye 3Giyotin Makasla KesimOksi-Gaz KesimŞerit Testere İle KesimDaire Testere İle KesimKombine Makas İle Kesim450 TL
4Metal Kesim Operatörü Seviye 4Sac Kesme DilimlemeLazer KesimPlazma Kesim450 TL
5Metal Levha İşleme Tezgah İşçisi Seviye 3Kavis VermePres450 TL
6Metal Levha İşleme Tezgah Operatörü Seviye 4Abkant PresAçık Çekme Profil (Rollform)Punch Pres450 TL
7Makine Bakımcı Seviye 3Önleyici BakımDüzeltici Bakım475 TL
8Makine Bakımcı Seviye 4Önleyici BakımDüzeltici Bakım525 TL
9Makine Bakımcı Seviye 5Planlı Bakımlar, Koruyucu/Önleyici BakımlarRutin/Periyodik BakımlarArıza Bakım/Onarımları575 TL
10CNC Programcısı Seviye 4CNC Tezgahlarını Programlama ve Üretim (metal işleme)485 TL
11CNC Programcısı Seviye 5CNC Tezgahlarını Programlama ve Üretim (metal işleme)485 TL
12NC/CNC Tezgah İşçisi Seviye 3 (metal işleme)460 TL
13NC/CNC Tezgah İşçisi Seviye 4 (metal işleme)460 TL
14Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3 (yük kaldırma ve taşımada kullanılan raylı ve sabit vinçler)450 TL

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com