Ana Sayfa İnegöl 20 Aralık 2018 229 Görüntüleme

Kreşin tabelaları söküldü


Olay, 7 Kasım tarihinde Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi üzerinde Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında hizmet veren yerde yaşandı.

Alınan bilgilere göre;  1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş, kreşte yemek yedirildikten sonra uykusu gelince yatağa yatırıldı. Uyuduktan bir süre sonra kusan Melisa bebeğin solunumu kesildi.

1 YAŞINDAKİ MELİSA KURTARILAMADI

O sırada içeriye giren kreş öğretmeni, moraran bebeği kendine getirmek istese de başarılı olamadı. Öğretmen, Melisa bebeği kollarına alıp koşarak kreşten çıktı. Bu sırada yoldan geçen başka bir hastayı taşıyan ambulansın önüne geçerek, bebeği sağlık görevlilerine teslim etti. Melisa Tuana bebek ambulansla götürüldüğü Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Acı olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, Küçük Melisa’nın yaşamını yitirdiği derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, derneğe eğitim izni verilmediği halde dernekte eğitim ortamı oluşturularak 2 yıldır 1- 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verdiği ortaya çıktı. İzin verilmemesine karşın eğitim ortamı oluşturulan binada, olay günü 1- 6 yaş arası 16 çocuğun bulunduğu bildirildi.

BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı S.A., ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda iş yerinde bakım hizmeti veren F.B., taksirle öldürme suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.B., tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TABELALARI KALDIRILDI

1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş’in ölümüyle sonuçlanan olayın ardından Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında hizmet veren binada Bursa İl Dernekler Müdürlüğü incelemelerde bulundu. İnceleme sonucunda, gerekli tespitler yapılırken; kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirlenen kreş, zabıta ekiplerince mühürlenmişti. Mühürlenen iş yerinin bugün tabelaları söküldü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com