Ana Sayfa İnegöl 13 Aralık 2019 135 Görüntüleme

İYİ Parti’den Doğu Türkistan açıklaması


İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan yaptığı açıklamada;

Büyük siyaset adamı Yusuf Has Hacip’in yurdu, meşhur Türk bilgini Kaşgarlı Mahmud’un memleketi, Uygurluların, Göktürklerin, Karahanlıların hüküm sürdüğü biz Türklerin ata yurdu Doğu Türkistan yıllardır Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin zulmü altında kıvranmaktadır.  Biz bugün burada bu zulmü Türk ve Müslüman alemine tekrar duyurmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Doğu Türkistan’da Türk Müslüman halkına yaşatılan zulüm gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bilim adamları yok ediliyor, gençlerimiz hapse atılıyor, kültürümüz çökertiliyor, camilerimiz yıkılıyor, Kuran-ı Kerimlerimiz yakılıyor, Türk Müslüman halkı farklı işkencelerle dinsizliğe sevk ediliyor, başörtüsü yasaklanıyor, kadınlarımız bedenleri üzerinden baskı altına alınıyorlar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com