Ana Sayfa İnegöl 30 Haziran 2021 97 Görüntüleme

İnegöl’ün il olması meclis gündeminde


CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Arkeolojik kazılara göre 5000 yıllık bir tarihi olan ve 10 dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış olan İnegöl ilçemiz 281 bin kişilik nüfusu ile 20 ilimizden büyüktür. Osmanlı beyliğinin kuruluşundan sonra ilk fethedilen yerlerdendir.

Bugün ekonomisiyle ve ihracatıyla da birçok ili geride bırakmakta ve 700 milyon dolar dış ticaret fazlası vermektedir.

81 ilimizi ihracata göre sıraladığımızda 17. Hacme göre bütün illeri sıraladığımızda 21. Sırada yerini alıyor. Yani 60 küsur ili geride bırakıyor ama İnegöl il olamıyor “

İNEGÖL’ÜN İL OLMASINI AK PARTİ İSTEMİYOR

“Çünkü Ak Partililer diyorlar ki İnegöl’ü il yaparsak Bursa Büyükşehir belediye seçimini kaybederiz. İnegöl’ü dolaşın meslek odalarını sanayicileri esnafı vatandaşı herkes il olsun istiyor Ak Partililer istemiyor çünkü kendilerine güvenleri yok. Ak parti için önemli olan vatandaşın talepleri rahatlığı değil kendi iktidarları..

İnegöl’ü il yapsanız da yapmasanız da biz ilk seçimde hem Bursa Büyükşehiri hem İnegöl’ü alacağız zaten. İnegöllüleri süründürmeyin.”

EFSANE MARATON FORMA HEDİYE ETTİ

“Bakın geçen gün burada bir dakikada da bu konuyu gündeme getirdim ve İnegölspor taraftarlarından efsane maraton bana teşekkür etti ve onur duyduğum bu formayı hediye etti. Üzerinde İnegöllü vekil yazan bu forma benim kara kaşıma kara gözüme verilmedi bu forma İnegöl il olmak istiyor diye bas bas bağırıyor. “

İNEGÖL NEDEN İL OLMALI

Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beş vekilimiz geçen dönem kanun teklifi vermiştik. Biz samimiyiz siz getirin biz evet diyeceğiz maksat sorun çözülsün..

İnegöl niye il olmak istiyor?

Çok derin sorunları var ve çözmek için irade gösteren yok.

  1. Çok yoğun bir madde bağımlılığı sorunu var. Etkili bir çözüm üretilmiyor.

En son geçen haftalarda bir bağımlı tarafından bir kadın cinayeti işlendi geride iki küçük yavru kaldı..

  •  2020 yılında bitirilmek üzere ihale edilen Hoca köy barajının sadece % 37 si tamamlandı. Ki bu baraj İnegöl’ün su sorununu 2050 yılına kadar çözecek bir barajdır.
  • Devlet hastanesinin yerine belediye sarayı yapılmak isteniyor bu kimsenin içine sinmiş değil. Zaten büyükşehir yasasıyla kapılarına kilit vurulan yenice Alanyurt cerrahtaki binalar kullanılabilir ve bu alan da İnegöllülere nefes alacağı şekilde yanındaki hikmet şahin parkına dahil edilebilir. Bu saray sevdalarından vazgeçin.
  • İnegöl’de çok yoğun kanser vakaları yaşanıyor. Sanayide kullanılan hammaddeler ve hava kirliliği nedeniyle Türkiye ortalamasının üstünde yaşanan kanser hastalığı nedeniyle iki üç yıl önce İnegöl devlet hastanesi bünyesinde kemoterapi servisi açılmıştı 2 bine yakın İnegöllü kanser hastası Bursa’ya gitmekten kurtulmuştu. Şimdi 60-70 km uzaktaki şevket yılmaz onkoloji ve tıp fakültesine gitmek zorunda kalıyorlar.

Yine İnegöl’de el cerrahisi uzmanı yok. İş kazalarının çok yoğun yaşandığı yer olması nedeniyle uzman doktorlara ihtiyaç vardır.

  • İnegöl deyince akla mobilya geliyor nerdeyse 100 yıllık bir geçmişe sahip sektör ekonomik buhrandan fazlasıyla nasibini almış durumda. Mdf sunta sünger bulamayan üreticiler kapılarına kilit vurmak işçi çıkarmak raddesine gelmişler. Ticaret bakanlığının acil önlemler alması gerekiyor.
  • İnegöl’de organize sanayi, ihtisas organize sanayi ve yenice organize sanayi var ve iş insanlarının istediği yere fuar alanı yapılacağına ihtisas sanayi bölgesinin uzantısına yapılıyor.
  • Alt yapı çalışmalarından sonra bitmeyen yol ve üst yapı sorunları da İnegöl’ün il olmamasından kaynaklı sorunlardan biridir.
  • İnegöl’ün bu sorunları ve daha sayamadığımız sorunlarının çözümü için bir kez daha çağrıda bulunuyorum gelin İnegöl’ü il yapalım..

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com