Ana Sayfa İnegöl 22 Mayıs 2020 135 Görüntüleme

İnegöl’de kaç pozitif vaka var, kaç kişi iyileşti?


Corona virüs salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam ederken, ülkemizde tablo her geçen gün iyiye giderken İnegöl’de de vaka sayılarında ciddi düşüşler gözlemlendi.

11 Mart 2020’de ülkemizde görülen ilk vakası sonrası ülkemizde şuana kadar 152 bin 587 vaka görülürken 113 bin 987 hasta iyileşti 4 bin 222 vatandaşımız ise hayatını kaybetti.

İnegöl’de 30 Mart 2020’de görülen ilk vaka sonrası 52 günde toplam 235 vaka görüldü.  Toplam 235 vakanın içinde 78 kişinin de test sonuçları negatif çıkmasına rağmen, covid19 belirtileri taşıdığı için doktor tavsiyesiyle gözlem altında tutuluyor. 157 vatandaşın ise covid19 test sonuçları pozitif çıktı.

Öte yandan covid19 tedavisi gören 150 kişi iyileşirken, 17 kişinin ise hastanede tedavisi devam ediyor. İnegöl’de toplam 15 kişi koronavirüs nedeni ile hayatını kaybederken 15 kişiden 9’unun İnegöllü olduğu geri kalan 6 kişinin ise İnegöl Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olması sebebiyle İnegöl’e getirilen çevre ilçelerdeki hastalar olduğu öğrenildi.

53 KİŞİ EVDE TEDAVİ GÖRÜYOR
Koronavirüs nedeni ile evlerinde gözlem altında tutulan 53 vatandaşın, 14 günlük karantina sürecini evlerinde geçirdiği ve tedavilerinin evlerinde devam ettiği öğrenildi.

İŞKUR’DA SAYI 12’YE YÜKSELDİ
İŞKUR’da covid19 test sonuçları pozitif olan personelin sayısının 9’dan 12’ye yükseldiği öğrenildi. Aralarında Şube Müdürü Ahmet Baştürk’ün de bulunduğu 27 kişi evlerinde 14 gün süreyle karantinaya alındı.

FABRİKALARDA DURUM KONTROL ALTINDA
Edinilen bilgilere göre fabrikalarda durumun kontrol altında olduğu OSB’de faaliyet gösteren bazı fabrikalarda koronavirüs vakasına saptandığı ve tedavilerin hemen başlandığı öğrenildi.

YETKİLİLERDEN UYARI
Havaların ısınması ile birlikte vatandaşların sosyal mesafeye ve maske takmadıklarına dikkat çeken yetkililer tek başına maskenin tek başına sosyal mesafenin tam manası ile bir şey ifade etmediği maske takmanın ve sosyal mesafe kuralına uyma konusunda daha hassas olunması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com