Ana Sayfa İnegöl 19 Ocak 2024 18 Görüntüleme

İhtiyaç sahibi başarılı öğrencilere 10.201 TL karne hediyesi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Başarı Teşvik Programı kapsamında, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ihtiyaç sahibi öğrencilere, karne hediyesi olarak 10.201 TL ödenecek.

Programa göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde karne alan, takdir veya teşekkür belgesi alan ve sınıflarında ilk 3 ve okullarında ilk 5’e giren ihtiyaç sahibi öğrenciler, bu destekten yararlanabilecek. Ödemeler, karnelerin verilmesinden itibaren en geç 1 ay içerisinde yapılacak.

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAK
Programın, öğrencilerin eğitim hayatlarında elde ettikleri başarıları teşvik edeceği ve onları motive edeceği belirtiliyor. Ayrıca, programın, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya da katkı sağlayacağı öngörülüyor.

PROGRAMIN DETAYLARI
Program kapsamında, öğrencilere sağlanacak destek miktarı, sınıf ve okul sıralamasına göre değişecek. Sınıflarında ilk 3’e giren öğrencilere, okullarında ilk 5’e girenlere göre daha yüksek destek verilecek.
Programdan yararlanmak isteyen öğrencilerin, ikamet ettikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER MEMNUN
Programdan yararlanacak öğrenciler ve veliler, bu destekten dolayı memnun olduklarını ifade ettiler. Öğrenciler, bu desteğin eğitim hayatlarında kendilerine önemli bir katkı sağlayacağını söylediler. Veliler de, programın, çocuklarının eğitime daha fazla önem vermelerini sağlayacağını belirttiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com