Ana Sayfa İnegöl 24 Aralık 2019 150 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İnegöl’ü örnek gösterdi


Oktay, 2018 yıl sonu 6,5 milyon dolar ihracatla Yozgat’ın Türkiye’de 74’üncü sırada olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Yozgat’a yakışıyor mu bu rakam? İnegöl’ün ihracatı 1 milyar 200 milyon dolar. Türkiye olarak biz iddialıyız. Dik duruyor olabilmeniz için ekonomik, askeri, siyasi, sosyal anlamda güçlü olmak zorundasınız. 2023 hedefleri dediğimizde 500 milyar dolarlık ihracat hedefimizden bir adım geri atmış değiliz. 2023’te olmaz da daha ileriki bir tarihte olabilir ama buna ulaşmamız için Yozgat’ın buna katkı vermesi gerekir. Öyle 6,5 milyonla, 16,5 milyonla, 36,5 milyonla bu iş olmaz. Yozgat’ta bulunan nüfus kadar Yozgatlı’nın, Avrupa ülkelerinde ve dünyanın birçok ülkesinde yaşadığı ve ekonomik hayatta da aktif oldukları göz önünde bulundurulduğunda, bu ihracat rakamı ve ekonomik göstergeler bizlere yakışmamaktadır.”

İNEGÖL’ÜN DOSYASI VERİLMİŞTİ

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MODEF’in açılışı için İnegöl’e gelmiş fuar alanında yaptığı ziyarette İnegöl’ün ekonomik durumu ile alakalı dosya verilmişti

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com