Ana Sayfa İnegöl 27 Eylül 2021 70 Görüntüleme

Çoban köpekleri İnegöl’de yarıştı


Burada ırklar arası en güzel köpekler jüri tarafından belirlenerek ödüllendirildi. İnegöl Belediyesi uhdesinde, İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası ile İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği işbirliğinde bu yıl şehirde bir ilk olarak Türkiye’nin en kapsamlı Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivali düzenlendi. 3 gün süren festivalde 120 padok alanında 25 farklı ırktan 750 hayvan sergilenirken, aynı zamanda festival süresince çeşitli yarışma ve eğitim seminerleri de yapıldı.
Festivalin finalinde ise çoban köpekleri Yarışması ile gerçekleştirildi. Pek çok farklı ırkta çoban köpeğinin görücüye çıktığı ırklar arası güzellik yarışmasında, jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Derece alan çoban köpekleri, festival alanında madalyalarını aldı. Yarışmada ilçe protokolü de hazır bulundu. Ödül töreninde 1’inci olan köpeğe madalyasını takmak için sahneye gelen Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün buraya uzaktan yakından gelen katılımcılarımız var. Bu işlere emek veren arkadaşlarımız var. Başta Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu festival eksikleriyle, güzellikleriyle bir ilk olmuş oldu. Bundan sonrasını da geliştirerek daha iyisini, daha güzelini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kar gidiyor soğuğu kalıyor

Kar gidiyor soğuğu kalıyor

Tema Tasarım | Osgaka.com