Ana Sayfa İnegöl 3 Ağustos 2023 20 Görüntüleme

Bakan Kacır’dan İnegöl’deki yangın sonrası önemli açıklamalar


İnegöl’de dün başlayan bugün hala soğutma çalışmaların devam ettiği 10 fabrikanın zarar gördüğü yangın sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan açıklama geldi.

Bakan Kacır yaraların sarılması için deprem ve sellerde zarar görenler için uygulanan KOSGEB Acil Destek Kredisi’nin yangında zarar gören fabrika sahipleri içinde uygulanacağını söyledi.

KOSGEB DESTEK ACİL KREDİSİ VERİLECEK
Bölgedeki hasar tespiti için soğutma çalışmalarının bitmesi beklenirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Daha önce deprem ve sel felaketlerinde uyguladığımız KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni, İnegöl’de yaşanan yangından etkilenen işletmelerimiz için de devreye alacağız. Sanayicilerimize ve çalışanlarımıza geçmiş olsun. Allah, ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

12 AY ÖDEMESİZ 36 AY TAKSİTLİ 0 FAİZLİ KREDİ
Bakanlık’tan yapılan açıklama ise şu şekilde; Bursa’nın İnegöl ilçesinde orman ürünleri fabrikasında çıkan ve aynı kompleks içerisinde bulunan dokuz fabrikaya daha sıçrayan yangında hasar gören işletmeler için KOSGEB Acil Destek Kredisi devreye alınacak. Yangının hasar verdiği tesislerin ihtiyaçlarına yönelik kullanacakları kredilerin kar payı ve faizinin tamamı KOSGEB eliyle karşılanacak. Böylelikle işletmeler ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek. Kredi başvuru sürecinde teminat sıkıntısı yaşayan işletmelere, Kredi Garanti Fonu da teminat sağlanacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com